Co potřebujete:
- 1 balení proteinové bramborové kaše, případně parmentieru nebo fazolek na chili
- žampióny cca 5 - 7 ks (podle velikosti)
- pórek, cibule
- olej
- sůl, pepř
- koření dle chuti
Žampióny očistíme, odstraníme nožičky a případně ještě mírně vyřízneme vnitřek hlavičky. Na trošce oleje osmahneme jemně pokrájenou cibuli a pórek. Můžeme přidat i nožičky ze žampiónů.
Zvlášť si připravíme proteinovou bramborovou kaši podle běžného návodu. Kaši smícháme se směsí pórku a cibule. Osolíme a okořeníme podle vlastní chuti. Naplníme hlavičky žampiónů, naskládáme do zapékací misky nebo na plech vyložený pečícím papírem a zapečeme v troubě asi 20 minut na 180°C.
Místo bramborové kaše můžeme alternativně použít také parmentier nebo fazolky na chili.
Dobrou chuť