Co potřebujete:
- proteinová bramborová kaše. Alternativně můžete použít také parmentier nebo chilli con carne.
- jeden menší lilek
- česnek, cibule
- bylinky dle chuti
- kousek olomouckého tvarůžku (nemusí být)
- malé rajče
- olivový olej
Postup:
Lilek podélně rozkrojíme, vydlabeme měkkou část a nakrájíme na kostičky. Na trošce olivového oleje orestujeme drobně nakrájenou cibulku a stroužek česneku. Přidáme nakrájený vnitřek z lilku a krátce podusíme. Bramborovou kaši rozmícháme dohladka se 100 ml studené vody a smícháme s lilkem a cibulkou z pánve. Směs dosolíme a ochutíme bylinkami podle vlastní fantazie. Tuto směs naplníme do lilku, poklademe slabými kolečky olomouckého tvarůžku a plátky rajčete. Zapečeme asi 20 minut v troubě.