Opečená celozrnná bageta s tvarohovo-ředkvičkovou pomazánkou
Ingredience (1 porce):
- celozrnná bageta Victus (50 g) – cca 123 kcal, 4,4 g sacharidů
- 2 lžíce nízkotučného tvarohu (50 g) – 44 kcal, 1,2 g sacharidů
- 1 lžička lněných semínek (3 g) – 15 kcal, 0,1 g sacharidů
- 3 ks ředkvičky (30 g) – 5 kcal, 0,9 g sacharidů
- 1 lžíce čerstvé pažitky, nasekané – 1 kcal, zanedbatelné sacharidy
- 1/4 lžičky hořčice bez cukru – 2 kcal, 0,2 g sacharidů
- sůl, pepř podle chuti
Postup:
- Bagetu podélně rozřízneme, rozpůlíme a nasucho opečeme na pánvi dozlatova (nebo krátce v toustovači).
- Mezitím si připravíme pomazánku: tvaroh osolíme, opepříme, přidáme hořčici a nasekanou pažitku.
- Ředkvičky nakrájíme na drobné kostičky a přimícháme do tvarohu.
- Lněná semínka krátce rozdrtíme a zamícháme do směsi pro zvýšení vlákniny a textury.
- Hotovou pomazánku namažeme na opečenou bagetu a podáváme ihned – teplá i studená chutná výborně.
🔍 Nutriční hodnoty (1 porce):
- Kalorie: 189 kcal
- Sacharidy: 6,7 g
- Bílkoviny: cca 18,8 g
- Tuky: cca 5,1 g
- Vláknina: cca 9,2 g