Jemný houbový guláš s těstovinami
Vyzkoušejte náš nový dietní recept pro milovníky hub. Tento houbový guláš je ideální pro chladné večery, kdy potřebujete něco, co vás zahřeje nejen na těle, ale i na duši. Zapomeňte na to, že v dietně nemůžete jíst chutná jídla a překvapte kreativitou své okolí!
Ingredience
- lesní houby nakrájené na větší kousky - alternativně žampiony
- menší cibule
- dva stroužky česneku
- gulášové koření
- lžička olivového oleje
- těstoviny fusilli, penne nebo tagliatelle
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Na trošce olivového oleje na mírném ohni orestujeme cibuli a česnek do zlatova. Přidáme gulášové koření, sůl, pepř a krátce zarestujeme. Přidáme nakrájené houby a zalijeme vodou tak, aby houby byly ponořené (s vodou to nepřehánějte). Vaříme do měkka.
Po změknutí hub přidáme těstoviny fusilli a vaříme dokud těstoviny nezměknou, zhruba 10 minut (pokud máte tagliatelle, doporučujeme 15 minut). V závěru kontrolujeme množství vody, aby se nám guláš nepřipálil a občas promícháme. Hotovo - dobrou chuť!